HUSDINETOCHT OP ZATERDAG 25 APRIL 2020


STARTPLAATS: Zaal Gemeenschapscentrum Berghine
Dendermondsesteenweg 437, 9070 Destelbergen.

Te bewandelen afstanden: 4 - 6 – 9 - 12 – 15- 18 – 24 – 30 km.

Verantwoordelijke voor de tocht: Etienne Den Haese, GSM: 0479/85 43 97.

Ook dit jaar hebben we gekozen voor de startzaal in de nabijheid van ruime parkeermogelijkheden aan de plaatselijke sporthal en aan de bib rechtover de startzaal. Alle afstanden behalve de 4 km wandelen deels aan het Damvalleimeer en genieten van de rust die deze uitstraalt. Dit jaar gaan we niet tot de paardenmelkerij omdat we ervaren hebben dat deze wat te ver van de start gelegen is daardoor maken we gebruik van de startzaal om de afstanden 6, 9, 15, 24 en 30 km een eerste rust te bezorgen na een trip langs de villa’s en kastelen van de vroegere textielbaronnen en de grot Bergen Kruis.
De andere rustplaats is terug “De Kollebloem”, behalve voor de 6 en 9 km. De 6 km zondert zich direct na de rust in de startzaal direct af van de rest en gaat via het centrum naar het Damvalleimeer. De 9 km gaat samen met de overige stappers naar het Walbos kasteel en aan het Pauwken gaan die naar het Damvalleimeer. De overige deelnemers gaan naar het jaagpad aan de oude Schelde en na een paar honderd meter scheiden de 12, 15 en 18 km van de 24 en 30 km om een kortere weg naar het centrum en de rustpost te nemen.
Hier maken de 18, 24 en 30 km een lus naar het kasteel van Laarne.
Voor de terugtocht van De Kollebloem tot het einde gaan allen over de Zandberg naar Stapsteen en dan over de E17 naar het Damvalleimeer en via het Reinaertpark achter het gemeentehuis terug naar de startzaal.
Laat ons hopen dat de weergoden ons nu gunstiger gezind zijn dan vorig jaar maar van ons een prettige wandeldag toegewenst.