Kalkense Meersentocht zaterdag 29/6/2019


Kalkense Meersentocht is … wandelen langs de Schelde en door een erkend natuurreservaat, één van de grootste overblijfselen van de Scheldemeersen. De Kalkense Meersen hebben hun natuurlijke rijkdom te danken aan de Schelde die het gebied sinds mensenheugenis beïnvloedt.

De tocht start vanuit Zaal Skala te Kalken.

De 4 km maakt een rondje in de omgeving van de startplaats. De 6 km gaat tot de eerste rustpost in Kalken en komt via de Broekmeers terug.

De 9 km vertrekt in tegenstelling tot de overige afstanden richting Wetteren en gaat door de Aaldries naar de rustpost in de Liefkenshoek. De overige afstanden gaan samen naar de eerste rustpost in Kalken. De 22 en 28 km maken een lus naar Overmere. Beiden keren terug langs Molenmeers, Belham, Kalkenvaart en het jaagpad van de Schelde om zo de rustpost in Wetteren te bereiken. De 12, 15 en18 km rusten eerst in Kalken en naargelang de gekozen afstand wandelt men door de Broekmeers, Aaldries en langs de Schelde. De 18 en 28 km maken hier nog een lus. Daarna gaan alle afstanden terug naar de startzaal.

We hopen jullie te mogen begroeten op een zonnige dag zodat jullie kunnen genieten van het nieuwe deel in het parcours van deze mooie natuurwandeling in de Kalkense Meersen.

Afstanden: 4-6-9-12-15-18-22-28 KM – Colmanstraat 51 te Kalken.